Galaxy S6 Önceden Yüklü 56 Uygulama İle Gelecek

Samsung’un yeni TouchWiz arayüzünde 56 uygulama önceden yüklü olarak gelecek. Karşılaştırma için söylersek Galaxy Note 4 50 adet önceden yüklenmiş uygulama ile geldi. Bu uygulamların telefon üzerinde optimizasyon yaptığı belirtiliyor. Ne kadar çok uygulama o kadar çok hız mantıksız gelse de firmanın açıklaması bu yönde.

Google’ın apps ve hizmetlerin paketi, S Voice ve S Health, Microsoft’un OneDrive, OneNote gibi uygulamalar yanında sosyal medya uygulamaları olan Instagram, Facebook ve WhatsApp uygulamaları da önceden yüklenmiş geliyor.

galaxy s6

Cihaz çıkmadan önce yüklü gelen uygulamaların kaldırılabileceği söylense de bu uygulamaları sadece devre dışı bırakabiliyorsunuz. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge 32GB dahili hafıza ile geliyor ve 24 GB kullanılabilir alan bırakıyor. Devre dışı bıraksanız bile bu uygulamalar hafızada yer kaplamaya devam edecek.

Gizmodo’nun Samsung yetkililerine bu uygulamaların kaldırılıp kaldırılamaycağını sorduklarında ise aldıkları cevap şöyle olmuş; Bu uygulamalar kullanıcıların daha iyi bir telefon deneyimi almasını sağlamak için yükledik. Kaldırılabilir olmaları ise bölgeye göre değişkenlik gösterecek. %40 oranında bu uygulamalar silinebilir cevabını aldılar.

Android telefonlarda izniniz olmayan bir uygulama silebilmek için Root yetkisi almanız gerekiyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x