LG V10 İncelemesi: Yeni Dev Sahne Alıyor

Son bir kaç yıl için LG G Pro model telefon Samsung’un Note serisi için tam anlamda olmasa da cevap niteliğinde idi. Fakat Super boy ya da Phablet kategorisine girebilecek tek telefonu da G Pro oldu. Büyüklüğü dışında kendini ayırt edici bir özelliği bulunmuyordu. Şimdilerde ise LG yeni Phablet telefonununda deneysel bir işe daha kalkıştı. Çift ekranlı akıllı telefon LG V10.

LG V10 büyüklüğünü biraz da 2. ekranından alıyor diyebiliriz. Fakat 2.ekran dediğimizde aklınıza pek gelmeyecek bir özellik olarak sunuldu. Sadece üst kamera ile flaş yanında bildirimler ve kısayollar için 2.1 inçlik bir ekrandan bahsediyoruz.

Geriye kalan noktalarda LG G4 ile peki arasında ne farklar var?

S-PEN’i olmayan bir Phablet telefondan bahsediyoruz. LG G4 ile işlemcisi aynı olan bu cihazın G4 ile arasındaki önemli farkı ayrı bir küçük ekranı olması. Zaman / tarih, bildirimler, ajanda gibi özellikler sunuyor.

LG V10 Kutusundan Neler Çıkıyor ?

  • LG V10
  • Şarj cihazı (5V veya 9V, 1.8A)
  • USB kablosu
  • Quad 3 kulaklık
  • Kağıtlar

V10 TASARIM

LG V10 çok farklı bir akıllı telefon hissi veriyor. Kavisli kompakt bir kasa ve yumuşak arka kısım ile büyük ve sağlam bir duruşu var. Arka kısımda bulunan tipik bir kaç işlevli ses düğmeler yine aynı yerinde.  LG G4 ile gelen deri yerine plastik bir kapak düşünülmüş. Kısaca kötü ve kaba diyebiliriz. LG G4 ile gelen narin ve sofistike tasarımdan V10 ile eser kalmamış gözüküyor.

Burada tasarımı kötülemiyoruz tabi. Paslanmaz çelik çubuklar ile telefon kasasında farklı bir duruş sergilenmiş. Elde tuttuğunuzda rahat kullanılacak bir ürün gibi durmuyor.

LG-V10-hero-lineup

V10 EKRAN

Genel olarak ikincil bir ekran iyi bir fikir gibi gözüküyor.

5.7 içnç panele sahip LG V10 üzerinde 2560x1440px çözünürlük bulunuyor. IPS LCD ekran özelliği taşıyan cihaz minumum parlaklıkta da güzel okuma imkanı verebiliyor.

Bir telefonda 2 ekran muhabbeti nedir?

Her marka tüketiciyi tavlamak için bir şeyler ekliyor. Samsung S-PEN, iPhone Canlı Fotoğraf özelliği, HTC 2 arka kamera…

LG’nin 2 ekran özelliği geldi. Selfie kamerasının hemen yanında bulunan bu ekranın en önemli özelliği bildirimleri kontrol edebilmek için telefonu uyku modundan çıkarmanıza gerek kalmıyor.

Aslında ikincil ekran hiç uyumuyor!

Evet riskli gözüküyor ama 2. ekran hiç uyumuyor. Tabi masaüstünde beklerken kontrast düşürüyor. Pil testlerinde ne getirip ne götürdüğünü tabi ki görmüş olacağız.

m_lg-v10-12

V10 SİSTEM PERFORMANSI

LG V10 üst seviyede bir akıllı telefon olarak LG’nin en hızlı telefonlarından birisi diyebiliriz. Performans ve denge ile 6 çekirdeklik işlemci güzel kullanılmış. Adreno 418 kullanan telefonda çok büyük benchmark skorları beklemiyoruz, zaten bilinen bir işlemci.

LG V10’un ANTUTU skoru 47 bin civarında. iPhone 6s 58 bin alırken Galaxy Note 5 ise 67 bin puan seviyelerinde.

Bu diğer firmaların testlerinde de bu şekilde devam ediyor. Tek veya çift çekirdekli işlemci testlerinde de rakamlar pek değişmiyor.

lg-v10-vs-g4-angle-hero

Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
serhat
serhat

gerek snapdragon 810 gerekse snapdragon 808 işlemcilerde ısınma soz konusu ki g4 kullanıcısı olarak işlemci çekirdek ısısının 49 dereceye cıktıgına şahit oldum. ilerleyen günler de v10 için diğer telefonlarla karsılastırmalı ısınma testi yapacak mısınız?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x