Snapdragon 810 İşlemcinin Çok Isındığını İşaret Eden Yeni Rapor Geldi

Hollanda menşeeli Tweakers.net sitesi Snapdragon 810 işlemci setini kullanan HTC ONE M9 için yaptığı GFXbench sonuçlarını paylaştı ve aşırı yük altında işlemcinin çok fazla ısındığını belirtti.

Daha öncede Snapdragon 810 işlemcinin çok fazla ısındığı haberleri teknoloji sitelerinde sıkça konuşuluyordu. İşlemciler piyasa çıkmadığı için henüz bir test yapılamıyordu.

Bu durumdan şüphe ettiğini düşündüğüm Samsung ise son amiral gemilerinde Snapdragon yerine Exynos işlemcilerini kullanmıştı.

tweakers.net
tweakers.net

Siteye göre yapılan testlerde ONE M8 40 derece sıcaklığa ulaşırken ONE M9 55 derece sıcaklığa kadar çıktı. Test sırasında Asphalt 8 ve Assassin Creed gibi 3D oyunlar kullanıldı. LG G3 haricinde diğer telefonlar 40 derecenin altında kalırken şimdiye kadar sıcaklık sebebi ile en çok şikayet edilen telefon LG G3 ise 42.2 dereceye kadar ısındı.

Snapdragon 810 işlemci setinin 55.4 dereceye kadar çıkması gerçekten büyük bir sorun gibi gözüküyor. LG G3, 42 derecelere ulaştığında resmi olarak belirlenmese de tahminlere göre sıaklık sebebiyle  kasa çatlatıyor. LG G4’ün Snapdragon 810 işlemcisi ile nasıl tepki vereceğini de şimdiden merak etmeye başladık.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x