Google Hesabınızın Haritalardan Konum Geçmişinizi Silme

Yazar

Google hesabınızın konum geçmişini nasıl devre dışı bırakacağınızı ve aynı zamanda kişisel zaman çizelgesine göre nerelerdeydiniz silme işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenin.

Google Haritalar yeni bir özellik olarak Timeline şeklinde konumunuzu depoluyor. Bunun içinde Google sizden sürekli olarak izin isteyerek konum geçmişinizi açmanızı önerir. Bakalım sizin konum geçmişiniz açık mı?

Masaüstü bilgisayarınızda https://myaccount.google.com/ adresine gidin. Daha sonra Kişisel bilgiler ve gizlilik menüsüne geçin. https://myaccount.google.com/privacy Sol menüden Hesap Geçmişini seçin ve sağ tarafta aşağıdaki gibi bir harita göreceksiniz.

google-konum-gecmisi-kapama

Gri olarak seçili ise zaten kapalıdır. Açmak isterseniz ikonu yeşil yapın.

Zaten açıksa bahsettiğimiz konu geçmişi için Timeline’ı takip edebilirsiniz. Veya konumlarınızı silebilirsiniz.

Bir Android cihazdan da bu işlemleri yapabilirsiniz.

Ayarlar > Genel > Hesaplar kısmından Google seçin. Daha sonra Gizlilik ve Konum geçmişine gidin. Yine bu menüden konum geçmişinizi açıp kapatabilirsiniz.

Kimler Neler Demiş?

avatar
500

Benzer Yazıları Okuyun