Xiaomi Mi 4 Basın Bülteni Videosu

Xiaomi Mi 4 basına tanıtıldı ve ürün videosu da yayınlandı.

Xiaomi, Çin menşeli akıllı telefon, tablet, mobil aksesuar ve TV üreten özel sektöre ait bir firmadır. Merkezi Pekin’dir. 6 Haziran 2010 tarihinde sekiz ortak tarafından kurulmuştur. 16 Ağustos 2010 tarihinde, Android tabanlı MIUI arayüzünü geliştirmeye başlayan şirket, ilk akıllı telefonunu Ağustos 2011’de piyasaya sunduğundan beri Çin’de çok büyük bir pazar payı elde etmiş, kırılması zor rekorlara imza atmıştır. Şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, Çin’in en zengin 23 iş adamından biridir. Xiaomi, 3.000’den fazla çalışanı ile hızla büyüme kaydeden yegane şirketlerden biridir. Çin’in Apple’ı olarak gösterilen firma yüksek donanımı rakipsiz fiyata satarak, sadece Çin’de ki satış rakamlarıyla bile 3 yılda Dünyanın en çok akıllı telefon satan 6. firması olmuştur.

24 Nisan 2014 tarihindeki etkinlikte konuşan CEO Lei Jun, Xiaomi’nin 2014 yılı içerisinde toplam 10 ülkeye gireceğini açıkladı. Bu ülkeler şunlar: Malezya, Filipinler, Hindistan, Endonezya, Tayland, Vietnam, Rusya, Türkiye, Brezilya ve Meksika. Şimdiye kadar Malezya, Filipinler ve Hindistan’a giren Xiaomi’nin ne zaman Türkiye’ye geleceğine dair en ufak bir ipucu dahi yok.

Xiaomi’nin ilk rekoru Mi3 model akıllı telefonuna ait. Mi3, Çin’de satışa çıkar çıkmaz 56 saniyede 100.000 adet satarak kırılması zor bir rekora imza attı. 2. rekor ise Redmi Note model akıllı telefonuna ait. Redmi Note, 1 haftada 15 milyon ön sipariş alarak Apple’ın iPhone 5s ve 5c için 1 haftada aldığı 9 milyonluk ön sipariş rekorunu da geçmiş oldu.

Xiaomi Mi 4 hakkında kısa tanıtım yazımız için tıklayınız.

XIAOMI TÜRKİYE’NİN FACEBOOK SAYFASINDA PAYLAŞTIĞI ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI

Hakkında PetaBayt

Petabayt teknoloji haberleri. Bizi sosyal medyada takip edin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.