Yeni Android kullanıcılarının telefonlarında veya tabletlerinde mutlaka bulunması gereken uygulamalar.
Android Sosyal Uygulamalar
İçindekiler
Fenix 12.95 TL
Resmi Twitter uygulamasını beğenmiyorsanız bol seçenekleri olan bu uygulamayı deneyebilirsiniz. Twitter api kullanarak geliştirilen bu uygulama ile bir den fazla hesapta kullanabiliyorsanız.
Vine – Ücretsiz
Hızlı video oluşturmak ve paylaşmak için ideal bir sosyal medya uygulaması. 6 saniyelik videolarla gerçekten yaratıcı insanların olduğu bir topluluğa karışabilirsiniz.
Tumblr – Ücretsiz
Bloglama işindeyseniz mutlaka duymuşsunuzdur. Tubler mobil uygulaması ile kolayca blog oluşturabilir ve blogları takip edebilirsiniz.
Timehop – Ücretsiz
Bu uygulama ile sosyal medya üzerinde paylaştığınız geçmişe ait ne varsa bulabilirsiniz.
Ve olmazsa olmaz sosyal medya devleri.
Facebook indir
Twitter indir
Snapchat indir
Instagram indir
Google+ indir
Android Programları
File Manager Es Dosya Yöneticisi – Ücretsiz
Telefonunuz ne alemde, nerde hangi dosyalar var bir bilgisayar edası ile kolayca gezinebilirsiniz. Bu program ile ayrıca Root işlemleri ile ilgili ayarlarda yapabilrisiniz.
Temiz ve hızlı bir Windows için kullanılan bu program artık Android üzerinde. Tavsiyem işiniz düşünce bu programı kullanmanız. Temizleyip çıkın.
Bilgisayar ile telefonunuzu kontrol edin. AirDroid bu işlemi fazlası ile yapar. Fotoğraflar, videolar, mesaj gönderimi gibi bir çok şahane özelliği vardır.
Google Translate – Ücretsiz
Google’nin gerçek zamanlı sunduğu çeviri hizmetinin uygulaması.
Android Sohbet Uygulamaları
Hangouts – Ücretsiz
Google Talk’ın değişip Hanguots ismiyle yayına geçen mobil uygulamasıdır. Genelde telefonlarla beraber gelir. Sohbet için ideal yollardan birisidir.
Facebook Messenger – Ücretsiz
Aktif bir Facebook kullanıcısı ileseniz vazgeçemeyeceğiniz bir uygulama. Geçen gün tam 1 milyar indirmeye ulaştı. Facebook arkadaşlarınızla iletişim kurmanın en güzel yolu.
Dünya üzerinde sadece ABD’de popüler olmayan bu uygulama sohbet ortamlarını kralıdır desek yanlış olmaz. Whatsapp arkadaşlarınza ulaşmak için telefon numaranızı kullanır. Listenizde olmayan birisi ile de görüşebilir ve ayrıca grup mesajlaşması yapabilirsiniz. Geçen aylarda gelen arama özelliği ile internet üzerinden görüşmede sağlayabilrisiniz.
Gmail’in olmadığı bir Android telefon düşünülemez. Eğer farklı bir mail sunucusu kulalnsanız bile Google’ın nimetlerinden en iyi şekilde faydalanmak için mutlaka Gmail kullanmalısınız.
Android Müzik Uygulamaları
Spotify mevcut müzik uygulamaları arasında en geniş arşive sahip olan bir uygulamadır. Android Spotify uygulamasında süreki çalan bir Radyo desteği de vardır. Dilediğiniz albüme bu uygulama ile ulaşabilrisiniz. Ücretsiz sürümde sınır yok fakat sadece reklamlar var. Dilerseniz aylık abonelik ile bu reklamlardan kurtulabilirsiniz.
Google Play Music – Ücretsiz Google Play Music
Şimdilik sadece listelerinize ulaşabileceğiniz bir program. Güzel yanı ise 10 farklı hesaptan 20.000 adet şarkı depolaması yapabilmeniz. Bu şarkılara ayrıca web üzerinden de erişebilirsiniz. Şarkı satın alarak arşivinize ekleyebiliyorsunuz.
Yine farklı bir bulut depolama sistemine sahip müzik uygulaması. mp3, mp4/m4a (alac dahil), ogg, wma*, flac, wav, ape, wv, tta, mpc, aiff (*bazı wma dosyaları NEON desteği isteyebilir) çalar.
AirSync: iTunes Sync – 9.99 TL
Yeni bir Android kullanıcısı iseniz, iTunes üzerindeki müziklerinizi Android telefonunuza bu program ile aktarabilirsiniz.
Android Fotoğrafçılık Uygulamaları
Snapspeed – Ücretsiz
Instagram’ın sizin için yeterli filtreler oluşturmadığını düşünüyorsanız bu uygulama tam size göre.
Flicker – Ücretsiz
Dünyanın en iyi fotoğraf topluluğu Flicker’in Android mobil uygulaması. Profesyonellerin bir çok paylaşım yatığı uygulamada mutlaka yer almak isteyeceksiniz. Uygulama ayrıca fotoğraflarınzıı düzenleme imkanı da veriyor.
Camera360 Ultimate – Ücretsiz
Google Play Store’de en büyük fotoğrafçılık uygulamalarından birisidir. Bu uygulamayı telefonunuzun stok fotoğraf uygulaması ile değiştirebilirsiniz.
Pixlr Express – Ücretsiz
Pixlr Express listemizde bulunan diğer uygulamalar ile aynı özellikleri sunar. Fotoğraf çekip kolaj oluşturabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları sosyal mecralarda paylaşabilirsiniz.
Vignette – Bedava
Bazı Android telefonlarda maalesef iyi bir kamera yazılımı bulunmuyor. Eğer yedek bir uygulama arıyorsanız Vignette sizin için uygun bir Android Fotoğrafçılık uygulaması olacak. Retro kamera filtreleri ve oyuncak kamera efektleri gibi özellikleri de mevcut.