Apple iOS 8 ile gelen 15 özellik

Apple iOS 8 ile gelen 15 özellik neler listesi yenitablet.com’da..

1 – Sağlık uygulamaları

saglik-uygulamalari

iOS 8 ile gelen büyük özelliklerden birisi sağlık uygulamaları. Bu uygulamlar ile günlük faaliyetleriniz, kalori sayacı, kalp hızı ölçme, kan basıncına bak ve uyku düzenir gibi bir çok yenilik var.

Ayrıca sağlıklı yaşam ve özellikle fitness verileri toplanacak. Kolluklar gibi Nike ürünleri gelecek. Android Wear’in açtığı kapı Apple ile devam edecek. Dünyanın en çok tanıtan tıp kurumu Mayo Clinic ile beraber geliştirilen Sağlık uygulamaları ile sağlıklı bir yaşama iOS 8 ile ulaşabilirsiniz.

İleride labratuvar sonuçları gibi genişletmelerde düşünülüyor fakat bunlar hakkında tam bilgi olmadığı gibi ülkemize gelmesi şimdilik zor gözüküyor.

2 – iOS 8 ile etkileşim daha da çok artacak

etkilesim

iOS 8 tamamen bildirim merkezi olarak çalışacak. Bir metin mesajnı veya bir e-posta Facebook ve Twitter ile senkronize çalışabilecek. Ayrıca 3.parti widget’lar da iOS 8 ile kullanılabilir olacak. (Bu durum kapılarını her şeye açmayan Apple için Andorid üzerinde bazı uygulamalarda görülken hataların iOS üzerinde de gözükebilecğei anlamına geliyor. Ne kadar çok özellik o kadar sorun. )

3 – Multitasking (Çoklu kullanım özelliği nihayet geldi)

multitasking

Home butonuna ard ardabastığınızda iOS 8 doğrudan multitaskin görünüme geçiyor. Arka planda çalışan uygulamaları takip edebilecek ve ön izleme yapabileceksiniz. Ayrıca multitasking ile sürekli görüşülen kişilerede ulaşabilirsiniz.

4 – QuickType klavye

quick-klavye

QuickType klavye ile hızlı metin tahminleri artık iPhone ve iPad içinde kullanılabilir olacak. Tek bir kelime yazınca size bir cümle önerebilecek. Gerçekten akıllı bir telefona ve tablete sahip olacaksınız 🙂 Tabi bu QuickType klavye kullandıkça sizin özelliklerinize eklenecek durumlar. Sizin alışkanlıklarınızı yansıtacak.

5 – 3.parti klavyeler

3-parti-klavye

Swype sevenler için güzel haber. Artık parmaklarınızı sürükleyerek bir metin ve kelime oluşturabileceksiniz.

6 – Aile içi paylaşım

family-sharing-ios8

Aileniz olarak seçtiğiniz kişiler ile fotoğraf paylaşımı, takvim paylaşımı ve hatırlatıcıları paylaşabileceksiniz. Ayrıca uygulama ile film ve müzik paylaşımları da yapabileceksiniz. Ayrıca çocuklarınız uygulama satın alırken sizden izin alması gerekecek.

7 – Grup mesajlaşması

grup-mesajlasma-ios-8

Grup sohbeti açabileceksiniz ve bazı kullanıcılara meşgül olduğunuzu ve rahatsız etmemenizi iOS 8 yüklü iPhone’unuzdan iletebileceksiniz. Sesli metin ve videolarda gruplarınıza mesaj ile gönderebileceksiniz.

8 – Arama barı

ios-8-arama

Yeni iOS 8 üzerinde Spotlight denilen arama barı istediğiniz herşeyi aratabileceksiniz. iTunes müziklere de bu aramaya dahil.

9 – iOS 8 Siri daima açık ve Shazam ile geliyor

ios-8-siri-shazam

Shazam ile artıkı iOS üzerinde şarkı tanıma özelliği aktif oluyor.

10 – Fotoğraf Depolama 5Gb

forotgraf-uygulamasi-ios8

Fotoğraflar uygulaması ile iCloud sürücü hizmeti ile artık eskisinden daha fazla fotoğraf depolayabilrisiniz. Artık fotoğraflarınızın çözünürlüğü düşmeden depolama yapabilirsiniz. Akıllı düzenleme özelliği gelen Fotoğraflar uygulaması ile 5gb ücretsiz depolama alanı kazanıyorsunuz. Ayda 0.99 cent ile 20gb depolama alanı satın alabilirsiniz. 1TB’a giden paket seçimleri de mevcut.

11 – iCloud Sürücü

ios-8-icloud-drive

iCloud ile dosyaların saklanması ve muktimedya dosya paylaşımı yapabileceksiniz. Google Drive hizmetinin tam anlamıyla aynısı olan bu iCloud hizmeti ile fiyatlandırma 5gb’a kadr ücretsiz. Paket seçenekleri ile 1TB’a kadar depolama yapabiliyorsunuz. Google Drive için ücretsiz alan ise 15gb.

12 – Yeni posta özellikleri

ios-8-mail

Posta artık en çok kullanılan hizmet değil ama iCloud ile 5gb’a kadar olan ekleri artık gönderebilrisiniz.

13 – Yeni tasarım ve animasyonlar

yeni-io8-tasarimi

Apple iOS 7 ile karşılaştırıldığında iOS 8 daha aerodinamik ve bu daha eski cihazlar için iyiye işaret. Ayrıca animasyon özelliğini daraltarak cihazınızı iOS8 kullanarak daha da hızlı bir hale getirebilirsiniz.

14 – Harita

haritalar

Apple dersini aldı ve düzgün bir Harita özelliği geliştirdi. Büyük bir miktarı yüklenen harita uygulaması iOS 8 için güzel bir özellik oldu.

15 – Handoff özelliği ile tam senkronizasyon geldi

handsoff

Bu senkronizasyon özelliği ile farklı bir iPhone cihaza geçiş yaptığınızda kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Apple mail, iMesaage gibi uygulamalar sizin ayarlarınız ile devam edecek.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x